Çox fərqli bir salat resepti ilə qarşınızdayam. Bəri başdan deyim ki, rus mətbəxindən gələn bu salat hər kəsin ağız dadına uyğun olmaya bilər. Məsələn bizim ailə bu salatı sevənlər və bir daha yemək istəməyənlər olaraq iki ayrı qrupa bölündü:) Portağalın aromasını və qoxusunu sevənlərdənsinizsə bu salatı da bəyənəcəksiniz. Mən çox bəyəndim, ona görə də siz dəyərli oxuyucularla da paylaşmaq istədim.
Elə isə keçək salatımız üçün lazım olan indriqentlərə və onun hazırlanma qaydasına:
Elə isə keçək salatımız üçün lazım olan indriqentlərə və onun hazırlanma qaydasına:
Ərzaqlar:
3 kq - kələm
500 qr - balqabaq
1 ədəd - portağal
1 l - su
50 qr - alma sirkəsi
100 qr + 2-3 xörək qaşığı - şəkər
15 qr - duz
Hazırlanma qaydası:
● Kələm incə-incə doğranır.
● Balqabaq soyulur, istəyə görə ya xırda-xırda doğranır, ya da sürtgəcin böyük gözündən keçirilir.
● Balqabağın üzərinə şəkər əlavə olunub, suyunu buraxanacan saxlanılır.
● Sonra balqabaq suyu ilə birlikdə kələmlə qarışdırılır.
● Portağal soyulur, xırda-xırda doğranır və kələm balqabaq qarışığına əlavə olunur.
● Kənarda 1 l su , 15 qr duz, 100qr şəkər və 50 qr alma sirkəsi qarışdırılır. Kələmli qarışığın üstünə tökülür.
● 1 gün soyuq yerdə saxlanılır və ertəsi gün nuşi- can edilir:)
Qeyd: 1. Portağal kələmin bildiyimiz ağır qoxusunu dəf edərək xoş bir tam qatır salata.
2. Salatı şüşə bankada uzun müddət saxlamaq olur. Buna görə də onu turşu da adlandırmaq olar.
3. Və alışdığımız sarımsaqlı-sirkəli ağır turşuların əvəzinə kəmşirin və aromalı xəfif bir turşudur.
Sevgilər....
Elinize sağlık. Öneri için de teşekkürler. Lahanayı da portakalı da severim. Bir gün denerim bunu da. :)
YanıtlaSilMən təşəkkür edirəm. İnşallah sevərsiniz.
Silheeey ilginç sağoool :)
YanıtlaSilSiz də sağ olun Deep. Məncə də ilginç :) Baxaq kimlər sevəcək.
SilÇok farklı bir tarif olmuş.Teşekkürler :))
YanıtlaSilMən də təşəkkür edirəm. Fərqli bir resept olduğu üçün paylaşmaq istədim elə mən də. Sevgilər.
SilTarifiniz çok güzel gözüküyor. Turşu hep sarımsakla olur. Bu sarımsaksız. Denemeli. Teşekkürler :)
YanıtlaSilDoğru. Qeyd etdiyim kimi bu fərqli bir daddır. Hər kəs sevərmi bilmirəm. Mən təşəkkür edirəm.
Sililk bildirim menden:)
YanıtlaSildadmisam bir az ferqli dadi var.amma yene de gozel idi
:)) Sənin xoşuna gəlibsə iş tamamdır :**
SilPortakalı severim, sanırım ben sevecek olanlardanım :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÖncə xoş gəldiniz. Portağalı sevirsinizsə bu salatı da sevmə ehtimalınız artır:) Təşəkkürlər.
SilAaa havuçlu lahanalı yapardım ama bunu ilk defa duydum.Bence güzel olur.Ellerine sağlık 😃
YanıtlaSilBu arada mimlendinnnn 😃yaparsan mutlu olurum 😃
Bəli fərqli bir ləzzətdir.
SilMimləndiyimi mən də bu gün öyrəndim. Yapmazmıyım?! İlk fürsətdə yapacam inşallah.
Elinize sağlık güzel görünüyor.Bloğunuzu yeni keşfettim.Ben de beklerim.Sevgiler
YanıtlaSilXoş gəldiniz.Çox təşəkkür edirəm.Gəlirəm həmən:)
Silsalatı dadacağımı ümid ederek şekillerin super olduğunu bildirmək istəyirəm...;-)
YanıtlaSil