18 Mart 2017 Cumartesi

Bloglararası reportaj - Mary's life


       
   Salam əziz dostlar! Bilənlər bilir bu yaxınlarda yazılarında, yorumlarında yumşaq və sevgi dolu qəlbini görə bildiyimiz, bloqunu ziyarət edən hər kəsdə yüksək əhval-ruhiyyə oyadıb, üzünə gülücüklər qonduran enerjili bir prenses anası, yəni, Annesinin Prensesi bir etkinlik həyata keçirdi - Bloqlararası reportaj.
Bu etkinliyə qoşulan hər kəs balaca prensesin çəkdiyi kura ilə cütləşdi. Mən öz adımın qarşısında tanımadığım bir bloqu gördükdə çox sevindim. Deməli yeni bir bloq və yeni bir dostluq ...

   Vəə Mery's life adlı bu bloqu ziyarət edib yazılarını oxuyunca daha da şad oldum. Çünki bloq tam sevdiyim tərzdədir. Təkcə mənim deyil hər kəsin sevəcəyi tərzdə. Belə ki, həm tələbə olub, həm işləyən, həm də ara-sıra məqalələrlə mətbuatda çıxış edən jurnalist namizədi Məryəm xanım öz bloqunda hər kəsin zövqünə xitab edir. Kitabsevər, teatrsevər, kinosevər, mətbəxsevər, makyajsevər, təhsilə marağı olan,  baxımlı olmağa çalışan hər bir kəs Mary's lifedan mütləq bir şeylər öyrənəcəyinə əmin ola bilər. İnanmırsınızsa bloqu ziyarət edib öz gözlərinizlə görün. 

   İlk olaraq Məryəm xanım məndən reportaj götürdü və öz bloqunda yayımladı. Maraqlanıb oxumaq istəyənləri buraya dəvət edirəm.

   Beləliklə indi isə keçək reportajımıza. Reportaj suallarını anlaşılır olsun deyə türkcə yönəltmişdim. Orjinallığı pozulmasın deyə olduğu kimi yayımlamaq istəyirəm. Nə də olsa biz türk dilini çox gözəl bilirik (hava ataq bir az;)))
Məryəm xanım öncəliklə çox xoş gəldiniz. Sizi öz bloqumda qonaq etdiyim üçün çox şadam. İlkin olaraq etkinliklə bağlı bir şey söyləmək istəyirsinizsə buyurun.
    
   Herkese merhaba, Umman Hanımın bloğuna hoş geldiniz :)
    Açılış cümlemi böyle güzel bir blogda yazmaktan o kadar mutluyum ki anlatamam. Annesinin Prensesi blog sahibinin başlattığı Bloglar Arası Röportaj etkinliğinde eşleştik Sessiz Umman ile. Umman Hanım bloğumda yorum yazarak bana haber verdi ve ben de hemen bu güzel bloğu incelemeye, okumaya başladım. O kadar iç açıcı tasarımı, samimi bir bloğu var ki bundan sonra da sıklıkla ziyaret edeceğim. Ayrıca beni bloğunda konuk ettiği için de Umman Hanıma çok teşekkür ederim. :)

   Nə demək, mən təşəkkür edirəm bu xoş sözləriniz üçün. Və də çox məşğul olduğunuz halda suallarıma cavab vermək üçün vaxt ayırdığınıza görə. Elə isə keçirəm suallarımıza.

1.  Blog dünyası ile nasıl tanıştınız? İlk okuduğunuz bloğu hatırlıyor musunuz?

   Üniversiteye hazırlık dönemim oldukça sıkıntılıydı. O dönemde blog dünyasını keşfettim.Yaklaşık 4 sene öncesinde diyebilirim. Hayata dair yazılar, motive konularında yazan blogları okumak beni inanılmaz güçlendiriyor ve ruh halimde yalnız olmadığımı hissediyordum. Üniversitede istediğim bölümü kazanıp diğer bölüm ve okulumu bırakınca hemen bloğumu açtım. İyi ki de açmışım ve zaman kaybetmemişim diyorum. İlk okuduğum bloğu ise maalesef hatırlamıyorum, o kadar çok sayfa dolaştım ki şimdiki aklım olsa mutlaka kaydeder, tekrar okurdum. :)

2.  Neden Meryemin hayatı değil de Mary's life?

   Bu konuda bloğumda yazmak isteyip bir türlü fırsat bulamamıştım ve soruyu gördüğümde Umman Hanım içimi okumuş resmen dedim, çok mutlu oldum J Benim lisedeki takma adım Mary idi. Hem ilerde farklı dillerde yazılarımı çeviririm düşüncesi ile Mary’s Life ismini seçtim. Tek bir kategori yerine benim ilgi alanlarım, düşüncelerim, hayatımı yansıtacağından ismi anlam bakımından da sınırlandırmak istemedim. :)

3.  Bildiğim kadarıyla hem öğrencisiniz, hem de çalışıyorsunuz. Bu kadar yoğun biri olduğunuz halde blog yazmak zor olmuyor mu?

   Umman Hanım sorularını gönderdiğinde gazeteciyim diye övünenlerden daha iyi soru hazırladığını düşünmüştüm ve kanıtı olan bir soru daha bence :) Evet, hem çalışıyorum hem blog yazıyorum ve çoğu zaman bir günün 48 saat olmasını diliyorum :D Her ne olursa olsun bloğa zaman ayırmak benim için çok önemli özellikle hafta sonlarında blog yazılarımı taslak haline getirip yayınlıyorum. İş ve öğrencilik konusunda da yetişebildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum. Ama öğrenciliğe daha çok ağırlık veriyorum ayrıca makale yazarlığı yaparak da kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum. :)

4.  Bloğunuza gelen ilk yorumu, kimden geldiğini ve okurken neler hissettiğinizi hatırlıyor musunuz?

   Bu sorunun cevabı benim için biraz üzücü çünkü bloğuma ilk gelen yorum kim olduğunu bilmediğim sahte bir hesaptan geldi. Yorumun içeriği ise küfürlü ve oldukça kötüydü. İlk okuduğumda uzunca bir süre atlatamadım. Araştırdığımda da tanıdık bir isimden gelme olasılığı beni daha da kırdı ve kim olduğunu öğrenme çabamı durdurdum. Şimdi ise o kadar güzel dostluklar biriktirdim ki her yorumda nasıl seviniyorum anlatamam. :)

5.  Aileniz, arkadaşlarınız sizi bu işte destekliyorlar mı?

   Ailem blog yazmam konusunda her zaman destekledi. Annem özellikle çekim konusunda bana yardım ediyor kimi zaman ve fikirler veriyor. Erkek arkadaşım blog açmama yardım etti ve halen her türlü teknik yardımda bulunarak beni teşvik etmeye devam ediyor. Diğer arkadaşlarım ise oldukça pozitif yaklaşıyor ve kimilerini blog açma konusunda ikna etmeye çalışıyorum. :) Yaptığınız işte aile ve özel arkadaşların destek olması insanın daha mutlu ve güçlü olmasını sağladığını düşünüyorum. :)

6.Gazetecilik okuyorsunuz. Böyle bir reportaj yapma imkanınız olsa ilk kiminle yapmak isterdiniz?

   İlk aklıma gelen isimler Nihat Sırdar ve Sunay Akın oldu :) İki isimle de tanışma imkanı bulsam da daha detaylı konuşmayı çok isterim ve bir gün gerçekleşeceğine çok inanıyorum.  
        
   Soruları oldukça keyifli bir şekilde cevapladım ve çoğu soru açıklamak istediğim konulardan oluşuyordu. Umman Hanım’a sorularından dolayı ve bloğunda beni böylesine samimi karşıladığı için çok teşekkür ederim. Kendi bloğuma yazı hazırlarken hissettiklerimi burada da hissettim. Okuduğunuz için sizlere de çok teşekkür ederim. Kendi bloğumdaki kapanışı Sessiz Ummanda’da yapmak istiyorum. Bloğu beğendiyseniz takip ederek yeni yazılardan hemen haberdar olabilirsiniz. Kendinize iyi bakın, hoşçakalııın :)

   Mən də bu reportajdan çox böyük zövq aldım Məryəm xanım. Sualları diqqət və özənlə cavabladığınız üçün minnətdaram. Özəlliklə ilk yorumla bağlı cavaba çox üzüldüm. İnsanın motivasiyasını yerlə bir edən bir hadisədir əslində.  Üstəlik tanıdığın birindən gəlmə ehtimalı varsa. Amma bu belə sizin necə güclü xarakterə malik olduğunuzu göstərir. Heç bir şeyə aldırmadan öz yolunuzda əmin addımlarla yeriyərək o tip insanlara dərs vermiş oldunuz həm də.
Təkrar təşəkkür edərək ayrılıram sizdən. Bloqumu nə zaman istəsəniz ziyarət edə bilərsiniz, gözümüz üstdə yeriniz var :) Mən də tez-tez ziyarət edəcəm sizi. Kim bilir, bir də qismət olarsa başqa bir etkinlikdə  təkrar bir araya gələrik, bəlkə də :) 
                  Sevgilər...

22 yorum:

  1. Ummancım neden bilmiyorum ama sayfayi türkceye ceviremeden azerice okudum gayette iyi anladigimi düsnüyorum :) benim hakkımda söyledigin herseyi bin misliyle ben senin hakkında düsnyorum.O kadar tatlı,samimi ve içtensin ki Rabbim o güzel kalbine herseyin daha iyisini versin :)

    Marycim senin cevaplarnda güzeldi.Sevgili ummanın soruları ne kadr ustacaysa senin cevaplarinda o kadardı.İyiki blog acmissin diyorm.O ilk yorumu yapan kiside kendinden utansin.Hic sevmedigim birseydir küfr.Ama iyiki üzlüp yazmayi bırakmamissin.Tesekkr ederim hanimlar ikinizede sevgilerimi sunuyorum 💙💙😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım mənim təşəkkür edirəm. Sən belə etkinliklər tez-tez həyata keçir. Biz də qatılaq. Baxsana hər kəs məmnun:) Sevgilər.

      Sil
  2. Sorular da cevaplar da güzel olmuş.Emeklerinize sağlık ikinizinde.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bəyəndiyinizə çox sevindim. Təşəkkür edirəm ♡

      Sil
  3. Umman Hanım güzel sözleriniz için ne kadar teşekkür etsem az gerçekten :) Kalbinizin güzelliğini her daim yansıtmanız iyi ki sizinle tanıştım dememi sağlıyor :) İnşallah başka etkinliklerde de birlikte oluruz, benim için büyük bir keyifti :) Çok öpüyorum, sevgiler <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın mən də sizə qarşı eyni duyğuları daşıyıram qəlbimdə Məryəm xanım. Təşəkkür edirəm. İnşallah təkrar biraraya gələrik. Öpürəm mən də.♡♡

      Sil
  4. Güzel bir röportaj olmuş. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir röportaj olmuş samimi cevaplarla birlikte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Məncə də çox səmimidir cavablar.Təşəkkür edirəm.

      Sil
  6. çok güzel cevaplamış diy miii. o da zaten şeker ki senin gibiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Məncə dəə.Çoox sağ ol Deep. Yorumun da şəkər kimidir :)♡

      Sil
  7. Merhaba bloguma gekip iyi ki ses verdiniz çok mutlu oldum hele azeri bir kardeşimden olunca mutluluğum arttı:)Röportajı çok samimi buldum yüreğinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mən də həmən sizin bloqu ziyarət edib yazılarınıza bir göz atdım. Orda da qeyd etdiyim kimi çoox bacarıqlısınız. Maşallah. Yorum üçün təşəkkürlər.

      Sil
  8. Mary cigim çok tatli ve samimi gec tanidigim ama çok sevdigim blogger arkadaslardan. Ikinizi de bu icten röportaj için tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudan da çox səmimi bir xanımdır. Çox təşəkkür edirəm.

      Sil
  9. Rusça bildiğim için azericeyi daha iyi anlıyorum. Məndəm sizi səvirəm umman xənım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ayy belə sizlərdən azəricə yorum almaq necə şad edir məni. Təşəkkürlər. Mən də sizi♡♡

      Sil
  10. Sorular da cevaplar da harika idi Uöman kızım. Yepyeni dostluklar, fikirler ve arkadaşlar edinmek ne güzel. Üç buçuk senedir blog yazıyorum. Daha 'Annesinin PRENSESİ' Özlem kızımın gerçekleştirdiği gibi böyle güzel bir aktivite görmedim. Hepinizi kutluyorum. Umman sana, Özleme ve Mary 's Life , Meryem kızıma sevgilerimi gönderiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çox çox təşəkkür edirəm Ece ablam. Bu etkinlik sayəsində bir çox bloq da kəşf etmiş olduq. Ziyarətiniz və yorumunuz üçün çox təşəkkür edirəm. Sevgilər.

      Sil
  11. Tek millet iki devlet sözü boşuna değil, anlaşılıyor ki umman hanımın neler söylediği: ) tanıştığıma sevindim ikinizle de hem hem.meryem hem.umman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İlk öncə çox xoş gəldiniz. Mən də sizi tanımama çox sevindim. Həmən ziyarət edirəm bloqunuzu. Təşəkkürlər.

      Sil